Els menors exposats a una situació de violència de gènere han de ser reconeguts, igual que les seves mares, com a víctimes i els jutges estan obligats a pronunciar-se sobre les mesures cautelars que afectin fills de dones maltractades.

Així ho recullen els projectes de Llei de Protecció a la Infància i a l'Adolescència aprovats ahir pel Govern que estableixen, així mateix, que els menors puguin romandre amb les seves mares víctimes de violència masclista. Aquesta és una de les principals mesures de la reforma que té com a objectiu "prevenir i reforçar la lluita contra la violència en la infància". També es reforçarà la protecció enfront dels abusos sexuals, dels quals el 2013 van ser víctimes 3.364 menors, segons va explicar el ministre de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Alfonso Alonso, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

Així, per exercir professions que impliquin contacte habitual amb nens serà requisit no haver estat condemnat per delictes contra la llibertat sexual, tracta i explotació.

La vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va destacar que aquesta reforma, suposa "un important avanç".