El número tres de Podem, Juan Carlos Monedero, va denunciar ahir una "caça de bruixes" i va demanar a la Fiscalia i a l'Agència de Protecció de Dades que investiguin un possible delicte de revelació de secrets del qual en última instància seria responsable el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro. En una roda de premsa que va durar gairebé dues hores i en què va estar acompanyat pel secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i altres membres de la direcció com Íñigo Errejón, Monedero va presentar la factura dels treballs d'assessoria que va fer per diversos països llatinoamericans, encara que no va aportar el contracte ni els informes pels quals va rebre 425.000 euros perquè, segons va dir, estaven sotmesos a una "clàusula de confidencialitat".

Segons va explicar, el contracte amb el Banco de Alba (Aliança Bolivariana per als Pobles de la nostra Amèrica) va ser signat per l'empresa Caja de Resistencia Motiva 2, empresa que va ser creada per Monedero el 2013, encara que anteriorment s'havia dit que la feina era de 2010. Sobre la quantitat que va cobrar (425.000 euros), va assenyalar que en un acord les dues parts han d'estar satisfetes. "Si no estic satisfet amb el que em paguen no faig la meva feina" i era "el preu que vaig considerar satisfactori per al treball que jo feia", va afirmar. Monedero va negar rotundament qualsevol irregularitat o que Podem hagués rebut finançament de Veneçuela, un dels països per als quals va fer les assessories. Sobre l'actuació de Montoro, va qualificar de "molt preocupant" que el ministre enviés a dos agents de Duanes per notificar-li la inspecció d'Hisenda. "M'agradaria que el ministre actués d'ofici contra tota la gent que està a la llista Falciani", va assenyalar. Així mateix, va defensar que la declaració complementària per la qual va pagar el 29 de gener 200.000 euros per l'IRPF -després d'haver tributat en un primer moment per l'impost de societats-, no va ser per esmenar cap irregularitat.

L'incident

La roda de premsa del número tres de Podem es va retardar més d'una hora per la irrupció d'un esvalotador, el conegut com "cambrer del 25-S", que finalment va ser desallotjat arrossegat per agents de la policia. Alberto Casillas, es va fer famós per protegir uns manifestants dels antiavalots en la jornada de protesta que va tenir lloc el 25 de setembre de 2012 (Ocupa el Congrés).