Les parts personades en la causa de l'esborrat dels ordinadors de l'extresorer del PP Luis Bárcenas creuen que aquesta peça judicial va quedar ahir reconstruïda gairebé íntegrament després d'aportar al jutge tota la documentació que disposaven sobre el sumari, que s'havia extraviat i que serà digitalitzat. Els lletrats d'Esquerra Unida, UPyD i de l'associació Observatory Deck van acudir a la vista de reconstrucció de la causa, convocada per la titular del Jutjat d'Instrucció 32 de Madrid després de conèixer que els documents de la causa original havien desaparegut. La pèrdua es va conèixer perquè el procurador d'UPyD va preguntar pel recurs que havia interposat contra l'arxiu de les actuacions, decretat l'octubre de 2013, i li van respondre que al febrer de 2014 s'havia remès el recurs a l'Audiència Provincial mitjançant una providència, segellada amb data d'entrada un mes després en el Deganat.

Al costat del recurs es va remetre també el sumari, però quan el jutjat va preguntar al Deganat per la recepció de la causa, aquest va respondre que no la tenia. Per això, l'actual titular del Jutjat d'Instrucció número 32 va convocar per ahir la vista de reconstrucció, i ara la causa es remetrà a l'Audiència Provincial perquè resolgui els recursos que van plantejar IU i UPyD perquè el cas es reobri, mentre l'Audiència provincial investiga els motius pels quals va desaparèixer el sumari. A la vista d'avui, la magistrada va comunicar a les parts que s'escanejarà tota la documentació que les parts van tornar a lliurar, i que a partir d'ara es digitalitzarà tot el procediment.

La compareixença

L'extresorer del PP Luis Bárcenas va acudir ahir a signar a l'Audiència Nacional, complint amb la seva obligació de comparèixer tres cops per setmana, abans d'anar-se'n 14 dies de vacances a la zona de Baqueira Beret (Val d'Aran), on té una casa al costat de l'estació d'esquí. El jutge Pablo Ruz permet a Bárcenas sortir de Madrid des del 20 de febrer al 6 de març, encara que en aquell període haurà de seguir complint amb la seva obligació de comparèixer en seu judicial tots els dilluns, dimecres i divendres, cosa que haurà de fer a la localitat de Viella i Mitjaran.