La branca afí a l'Estat Islàmic (EI) a l'est de Líbia va reivindicar un triple atemptat que va segar la vida de mig centenar de persones i que va tenir com a objectiu els interessos del govern internacionalment reconegut, establert a Tobruk. En un comunicat emès pels gihadistes, l'EI va dir que l'atemptat, perpetrat amb tres cotxes bomba, va ser obra de dos terroristes suïcides, les fotos dels quals també van ser divulgades. Segons els gihadistes, l'objectiu dels atacs van ser posicions del general revoltat Jalifa Hafter, un antic heroi de la guerra a Txad de l'Exèrcit del mort Muamar al Gadafi, que anys després es va convertir en un dels seus principals opositors.

La branca de l'EI a Líbia l'acusa d'haver ofert a l'aviació egípcia informació valuosa per als bombardejos que va realitzar aquesta setmana contra diferents edificis de la ciutat de Darna, bastió de l'Estat Islàmic a l'est de Líbia.

Els bombardejos, que van causar almenys set morts, van ser llançats en represàlia per la difusió dies abans d'un vídeo en el qual es mostrava com botxins de l'EI executaven una vintena d'obrers coptes prop de la ciutat costanera de Sirte. Beneficiats per l'anarquia i el buit de poder que sofreix Líbia, gihadistes procedents dels estats veïns han aconseguit fer-se amb el control de Darna i establir-hi una franquícia de l'EI. Integrats per radicals que han viatjat a Síria i l'Iraq i han tornat amb entrenament i experiència en combat, aquesta branca de l'EI avança cap a ciutats de la costa, com Sirte.