El president del Parlament Europeu, l'alemany Martin Schultz, va afirmar ahir, sobre el paper de partits com Podem i Syriza, que "no es pot prometre als ciutadans el que no pots mantenir al dia següent de les eleccions".

Schultz va transmetre aquest missatge en declaracions als periodistes després de la reunió anual del Partit dels Socialistes Europeus (PSE), que es va celebrar al recinte firal d'Ifema de Madrid amb l'assistència d'una quarantena de dirigents socialdemòcrates.

"No s'ha de prometre als votants d'un país 'vota'm i ho canviaré tot l'endemà'. Això, potser pugui ser possible al teu país, però no en la comunitat internacional. Per ser honestos, és un somni, no és realista", va sentenciar el president de l'Eurocambra.

En parlar en concret del partit que lidera Pablo Iglesias, Martin Schultz va opinar: "Tenen un boc expiatori per a tot. Però estic esperant les solucions. No n'hi ha prou d'identificar qui és responsable".

D'altra banda, el vicesecretari d'Estudis i Programes del PP, Esteban González Pons, va afirmar ahir que anem a unes eleccions "ideològiques" en què els ciutadans triaran "ser Europa o Veneçuela, Catalunya o València, Espanya o com Grècia", entre "llibertat sense ira o ira sense llibertat".

L'eurodiputat va fer aquestes declaracions en la convenció regional de Noves Generacions de la Comunitat Valenciana celebrada ahir a Vila-real (Castelló), on va insistir que "si triem ser com Grècia, tard o d'hora estarem com els grecs", que han encimbellat "un partit que arruïnarà el país".