Podem també irromp a Madrid amb força. La formació liderada per Pablo Iglesias seria la segona força política a la Comunitat de en la pròxima legislatura. Segons una enquesta de Metroscopia per El País, Podem s'emportaria 34 diputats i el Partit Popular seria la formació més votada, tot i que passaria de 72 a 38 escons. L'enquesta dóna a Ciutadans 21 representants, dos menys que el PSOE.

L'enquesta sobre intenció de vot dels madrilenys en les autonòmiques del 24 de maig es va realitzar el passat divendres a 1.200 entrevistats i revela que si avui se celebressin eleccions a la Comunitat de Madrid, cap partit arribaria al 30% del suport, fet que obligaria a formar una coalició "triple", de dretes o d'esquerres, per poder governar.

El Partit Popular arribaria, segons el mostreig, fins al 28% dels vots; seguits de Podem, amb el 24,%; del PSOE, amb el 17% i de Ciutadans, que s'estrenaria a l'Assemblea de Madrid amb el 15,8% de suports. Per la seva banda, Izquierda Unida (IU) y UPyD fregarien el 5%, el mínim imprescindible per obtenir representació parlamentària a la Càmera regional.

L'enquesta també senyala que el Partit Popular i el PSOE patirien una important caiguda. Segons apunta aquesta enquesta, els populars passarien de 72 a 38 diputats i els socialistes, per la seva banda, de 36 a 23, sobre un total de 129 escons que formen l'Assemblea madrilenya.

L'estudi també indica que el 72% dels entrevistats se senten poc o res satisfets amb la situació actual de la Comunitat ; el 59% estaria d'acord amb la destitució de Tomás Gómez com "número u" de la candidatura socialista i que el 53% creu que les coses estan pitjor ara que no pas en el maig de 2011.