Les marees ciutadanes van tornar a sortir ahir als carrers de Madrid per protestar contra les mesures d'austeritat procedents de les institucions nacionals i internacionals com la troica que, segons van denunciar, afecten la societat espanyola des de l'inici de la crisi econòmica. "Avui (en al·lusió a ahir) estem aquí totes les marees ciutadanes, juntes, reivindicant que s'acabi ja d'una vegada la política austericida que ens imposa la troica, és a dir el Banc Central Europeu, la Comissió Europea i el Fons Monetari Internacional", va dir Julio Rodríguez, un dels portaveus.

Sota el lema "Per les Llibertats, els drets i els serveis públics. Contra el cop d'estat polític i econòmic", centenars de persones procedents de les diferents marees van recórrer el trajecte comprès entre la glorieta de Carles V, a Atocha, fins a la Plaza de las Cortes, davant del Congrés dels Diputats, en un itinerari que es va seguir un dia abans de l'aniversari del Cop d'Estat del 23-F.

Al crit de "Sanitat Pública" o amb càntics com "No permetem un desnonament més" o "No són morts, són assassinats", els manifestants van exigir també la retirada de les reformes laborals i de la llei de Seguretat Ciutadana, més coneguda com a Llei Mordassa. "Estan en perill les nostres llibertats, totes aquestes lleis mordassa que ens estan imposant pretenen evitar que hi hagi protestes ciutadanes i que els carrers s'omplin, com a Grècia, contra les polítiques austericides", va alertar el mateix Rodríguez, acompanyat per manifestants provinents de totes les causes ciutadanes, des de membres de la Marea Blanca, fins a components de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH).

Afectats per l'hepatits C

No hi van faltar, tampoc, els afectats per l'hepatitis C, satisfets després que el Ministeri de Sanitat ampliés el rang de pacients que seran tractats amb fàrmacs, encara que van assenyalar, tot lluint la seva samarreta vermella característica, que encara no tenen clar que el problema hagi tocat al final.