El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, va carregar novament contra el Partit Popular i l'extresorer de la formació, Luis Bárcenas, a l'acte de presentació del candidat socialista a la Presidència de la Junta de Castella i Lleó, Luis Tudanca. Sánchez va dir que "alguna cosa fa pudor de podrit" en el PP quan l'extresorer popular "Luis Bárcenas no ha tornat ni un euro i permeten que vagi a esquiar".

El líder socialista va denunciar que el Partit Popular es compromet "a fer fora qualsevol corrupte del partit" i no compleixi la seva paraula, quelcom que, segons la seva opinió, no serveix per "donar l'exemple que s'han proposat". En aquest sentit, Sánchez va assegurar que el seu partit "és el més transparent" d'Espanya i qui vulgui saber els comptes de la formació tan sols ha de visitar el seu web. Sánchez va ironitzar que "per conèixer les del PP se li ha de preguntar a Bárcenas".

Amb tot, el líder socialista va assegurar que amb un govern socialista hi haurà "la fiscalitat suficient i justa" per a tots els ciutadans "davant l'amnistia fiscal" que ha permès el Partit Popular.

Al llarg de la seva intervenció, Pedro Sánchez va mostrar-se orgullós d'Ángel Gabilondo, candidat socialista a la Presidència de la Comunitat de Madrid, i també va reconèixer que la seva formació sempre ho ha tingut difícil per governar.

El PP, en deute amb el PSOE

En l'acte de presentació de Tudanca, que es va celebrar a la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Lleó, Pedro Sánchez va instar militants i simpatitzants a respondre a aquell que diuen que no són temps fàcils per al Partit Socialista. Sánchez els va animar a mostrar "un somriure" en aquestes ocasions i es va preguntar "quin ha estat el moment en què els socialistes ho han tingut fàcil".

Així, el líder socialista va recordar que el seu partit ha patit molt al llarg de la seva història i va citar, entre els moments més durs, la clandestinitat, el presidi i la persecució per part de grups terroristes.

Al seu judici, el Partit Popular "deu molt al PSOE", ja que mentre els socialistes existeixin "hi haurà milions de ciutadans defensant la llibertat" i els drets socials.

Pedro Sánchez va aprofitar l'ocasió a tots els companys que ho van donar tot pel partit, "fins i tot la seva vida" per defensar les llibertats que ara vol retallar el PP. Per això, va garantir que "hi ha una altra manera de fer política i governa i es diu socialisme".

Orgullós de Gabilondo

El líder socialista també va felicitar Gabilondo per la seva recent elecció com a candidat socialista per optar a la Presidència de Madrid. Segons Sánchez, comptar amb Gabilondo és un "orgull" per a tots els socialistes.

Sánchez va sostenir que Gabilondo "és la millor prova que ser independent no està renyit ni amb el compromís cívic ni amb la política digna". Per això, va donar les gràcies al madrileny per acceptar el compromís i el repte.

Per la seva banda, Gabilondo va senyalar ahir que va acceptar la candidatura "sense condicions", tot i que va admetre que l'elecció no es produeix ni en la millor de les conjuntures, ni és fàcil, ni còmode, ni per ell ni per a ningú.

Gabilondo va ser escollit candidat després que la Comissió Federal de Llistes del PSOE aprovés per unanimitat la seva candidatura a la Comunitat de Madrid, en obtenir el suport del 94,6% de la militància en les consultes realitzades durant tres dies en les agrupacions socialistes de la regió.

Aquest òrgan federal va donar el vistiplau a la candidatura de Gabilondo després d'estudiar la proposta de la Comissió Gestiona del PSM-PSOE, que va assumir el mandat del PSM després de la substitució de l'exsecretari general Tomás Goméz, anterior candidat del partit a la Comunitat de Madrid.

Recuperació justa

Pel que fa al país de la recuperació, Sánchez va assegurar que el paí tan sols es pot aixecar si aquesta és justa i va recalcar que "és necessari que es tornin als ciutadans tots els drets que ens han robat".

Segons Sánchez, Espanya ja no suporta cap divisió més i va denunciar que la dreta governa Espanya com si fos "un pla comptable". En aquest sentit, Sánchez defensa que "totes les retallades no són producte de la crisi, sinó de la gestió de la dreta". El líder socialista va assegurar que les retallades duraran "el mateix que el Govern de Mariano Rajoy; és a dir, fins a les pròximes eleccions generals.

Amb tot, el líder socialista, Pedro Sánchez, va dir que Espanya necessita "un pla ètic, on es parli del dret de les persones, de les seves esperances i de les seves angoixes".