L'oposició ha retret aquest dilluns l'alcaldessa de València Rita Barberá el seu mal ús del valencià i la manca de preparació durant el discurs de la Crida de les Falles de diumenge. Davant de milers de persones, l'alcaldessa va pronunciar un discurs amb nombroses errades, emprant sovint paraules en castellà i reiterant expressions com 'caloret'. El portaveu socialista, Joan Calabuig, ha assenyalat que ha sentit "tristesa" en constatar que l'alcaldessa "no ha estat a l'alçada de les circumstàncies". Al seu torn el portaveu de Compromís Joan Ribó ha manifestat que en un acte d'aquest tipus Barberá té l'obligació de "preparar la intervenció i fer-la correctament en valencià".

Ribó ha qualificat de "manca de respecte" el discurs de l'alcaldessa i li ha demanat que "no vingui amb falsos discursos de valencianitat, quan es burla de la llengua pròpia dels valencians. En 24 anys ha tingut temps per aprendre un discurs de dos minuts".

El portaveu d'Esquerra Unida del País Valencià al consistori, Amadeu Sanchis, ha dit que el seu discurs és "inclassificable" i ha exigit una disculpa pública per un "atac" a la nostra llengua". Entenen que l'alcaldessa del cap i casal del País Valencià ha de tenir un coneixement perfecte i un respecte cap a la nostra llengua fa intervencions públiques", ha indicat Sanchis.

Així mateix, el portaveu de Compromís a les Corts Valencianes, Enric Morera, ha assenyalat que Barberá ha de demanar disculpes "al món faller i a la ciutat de València perquè als actes institucionals de la importància de la Crida s'ha d'anar amb el degut comportament i no fer el ridícul, com el que ha fet i ja ho sap tot el món gràcies a les xarxes socials".

L'etiqueta '#caloret' va arribar a ser tendència a les xarxes socials aquest diumenge a la nit amb nombroses mostres d'indignació i bromes i comentaris al discurs de Rita Barberá.