Un home armat va obrir foc en un concorregut restaurant d'una localitat a l'est de la República Txeca, on va assassinar vuit persones i va deixar ferida de gravetat una altra abans de treure's la vida. El succés es va produir quan el cèntric restaurant Amistat de Uherske Brod, una localitat de 17.000 habitants, es trobava en plena hora de dinar.

Aquest és l'acte de violència amb major nombre de víctimes al país centreeuropeu en els darrers deu anys, i el ministre d'Interior, Milan Chovanec, va descartar categòricament que fos un atemptat terrorista. "Podem constatar que no es tracta d'un acte terrorista. L'home que ho va fer era d'aquí, de certa edat, amb més de 60 anys", va explicar el ministre, que es va desplaçar fins al lloc del succés. El responsable d'Interior va confirmar que el presumpte autor del tiroteig comptava amb una llicència d'armes.

Cap a la una del migdia, l'assaltant va entrar al cèntric restaurant i va començar a disparar de forma indiscriminada contra els comensals amb una arma de calibre 9 mil·límetres. Un testimoni que es va salvar perquè estava al lavabo durant l'atac va declarar que hi havia unes 20 persones menjant i es van efectuar al voltant de 25 trets. "El sospitós va començar a disparar indiscriminadament", va relatar aquest testimoni.

De les vuit víctimes mortals, set són homes i una és dona, mentre que una altra dona va haver de ser operada després de patir impactes de bala a l'estèrnum i roman en la unitat de cures intensives en un hospital.

El cap nacional de la Policia, Tomas Tuhy, va assenyalar que les unitats especials que es van desplaçar al lloc no van haver d'intervenir perquè l'atacant es va suïcidar abans. Minuts abans de l'atac, l'assaltant va trucar per telèfon a una cadena de televisió privada i va avisar de les seves intencions.