El grup gihadista Estat Islàmic (EI) va segrestar almenys 90 civils de la minoria assíria a la província d'Al Hasaka, al nord-est sirià, i va començar a executar alguns d'ells. Els presoners van ser capturats als pobles de Tal Shamiram i Tal Hurmuz, prop de la població de Tal Tamr, on es registren combats entre els extremistes i les forces kurdes.

"Han matat a trets dos dels segrestats a Tal Hurmuz, un d'ells el meu cosí, de 65 anys", va assegurar Abdel Abdel, un enginyer agrícola refugiat a Beirut amb la seva dona i els seus dos fills petits, després de fugir d'aquest poble fa cinc mesos. Abdel va explicar que està en contacte via internet i per telèfon amb els seus parents que romanen a Al Hasaka. Va detallar que els extremistes van entrar a les cinc del matí hora local al poble i es van endur onze dels seus habitants. Els que quedaven van fugit tots a les ciutats de Qameshli i Al Hasaka, a la mateixa província.

Abdel va explicar que els gihadistes van dinamitar una església a Tal Hurmuz, una localitat amb una posició estratègica perquè està a la part alta d'un turó. Fa un mes combatents cristians assiris van capturar sis gihadistes a la zona, i l'EI podria haver pres els ostatges en venjança per aquesta acció.

Separen homes i dones

Per part seva, el president del Moviment Patriòtic d'Assíria, Ashur Girwargis, va assenyalar que els radicals van separar les dones i els menors dels homes, que van er portats a l'àrea de Yabal Abdelazi, on l'EI té una caserna.

Abdel va destacar que els extremistes mantenen part dels ostatges -dones i nens, sobretot- a Tal Shamiram.

L'Estat Islàmic ha obert dues escoles bilingües a la ciutat d'Al Raqa, al nord-est de Síria, per als fills de combatents estrangers que tinguin entre 6 i 14 anys. Els gihadistes van inaugurar dos col·legis, un per a nois i un altre per a noies.

El centre per a homes es diu Abu Mussab al-Zarqaui, en referència al líder d'Al-Qaeda a l'Iraq mort el 2006, mentre que el de les nenes s'anomena Escola Aisha, en al·lusió a una de les esposes del profeta Mahoma.

A les escoles s'imparteixen en anglès assignatures com Jurisprudència i Creences Islàmiques, les dites del profeta i la seva biografia, Gihadisme, Matemàtiques i Anglès, entre d'altres.