La Justícia argentina va desestimar la denúncia presentada pel fiscal Alberto Nisman contra la presidenta, Cristina Fernández, per presumpte encobriment de terroristes, en dictaminar que no hi ha proves per iniciar una causa penal, tot i que la decisió podrà ser recorreguda. El magistrat Daniel Rafecas va considerar que, analitzades les evidències, "ha quedat clar" que cap de les línies d'acusació exposades per Nisman i després represes pel fiscal Gerardo Pollicita "se sosté mínimament", segons una resolució difosa pel Centre d'Informació Judicial (CIJ).

Per a Rafecas, no es pot iniciar un procés penal, ja que les proves "deixen orfe de qualsevol suportla suposada maniobra d'"encobriment" i/o "entorpiment de la recerca" de l'atemptat a l'AMIA destinada a dotar d'impunitat els acusats de nacionalitat iraniana". "Per contra, com a evidències es contraposen de manera categòrica al suposat "pla criminal" denunciat" per Nisman, considera Rafecas.

Nisman, fiscal especial de la causa sobre l'atemptat contra la mútua jueva AMIA, que va deixar 85 morts el 1994, va presentar la denúncia per encobriment quatre dies abans de morir d'un tret al cap al seu domicili, en circumstàncies encara no aclarides.

En la denúncia, presentada el 14 de gener, identificava la presidenta, el canceller, Héctor Timerman, i diversos col·laboradors oficialistes com a presumptes responsables d'haver orquestrat un pla per exculpar els presumptes sospitosos iranians de l'atac.

El fiscal Gerardo Pollicita va recuperar la denúncia i, el 13 de febrer va sol·licitar a Rafecas la imputació de Cristina Fernández i de la resta d'acusats per Nisman.

La presidenta argentina, a la recta final del seu segon mandat, va renovar part del seu Govern amb dues designacions de persones de la seva màxima confiança per a llocs clau.

Jorge Capitanich, fins ara cap de Gabinet, serà substituït per Aníbal Fernández, actual secretari de la Presidència, càrrec que ocuparà Eduardo Wado de Pedro, dirigent de l'organització juvenil kirchnerista La Cámpora. Aníbal Fernández ja va estar al capdavant de la prefectura del Gabinet de Ministres fa uns anys.