El destacat opositor rus Boris Nemtsov va ser assassinat ahir a la nit a trets a Moscou. Exviceprimer ministre amb Boris Ieltsin, era un dels més crítics amb l'actual president, Vladímir Putin, i un dels pocs polítics russos que defensava la integració d'Ucraïna a les estructures europees.

Nemtsov va rebre quatre trets per part d'un atacant que no ha estat identificat. El seu company de files Ilya Yashin va confirmar la seva mort. Nemtsov estava caminant pel carrer amb una amiga d'Ucraïna -que no va resultar ferida- quan va ser assassinat. Diversos coneguts opositors es van desplaçar fins a l'escena de l'assassinat per mostrar la seva solidaritat amb Nemtsov.

Vladímir Putin va condemnar el crim i va afirmar que podria tractar-se d'un "assassinat per encàrrec". També va assegurar que obrirà una investigació per aclarir els fets. Mentrestant, l'oposició està organitzant una manifestació en protesta per la mort de Nemtsov per a demà. En els temps de Boris Ieltsin, Nemtsov va arribar a ser considerat possible candidat a la presidència. Recentment havia confessat públicament que temia per la seva vida.