La preocupació dels ciutadans per la corrupció ha baixat set punts en un mes segons el baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS), que mostra, d'altra banda, un major optimisme davant les expectatives econòmiques. El sondeig del CIS segueix col·locant l'atur com el major dels problemes dels ciutadans, seguit de la corrupció, l'economia, els polítics i els partits, la sanitat i l'educació. En aquests dos últims casos ha augmentat la inquietud dels enquestats.

No obstant això, han millorat les expectatives dels ciutadans davant la situació econòmica, ja que baixa el percentatge dels que creuen que empitjorarà i puja una mica el dels que auguren una millora.

Realitzat entre el 2 i l'11 de febrer, el baròmetre mostra que l'atur segueix encapçalant la llista de problemes, ja que l'esmenten el 78,6 per cent dels enquestats -davant del 79,4 del baròmetre anterior-, mentre que la corrupció és esmentada per un 48,5 per cent, davant del 55,5 de gener.

Per darrere hi ha, sense gaires variacions, els problemes de caràcter econòmic (24,9), i en quart lloc se situen els polítics en general i els partits, encara que en aquest cas la inquietud ha baixat 1,7 punts fins al 20,1 per cent.

Hi ha tres inquietuds que augmenten: la sanitat, que puja gairebé dos punts fins al 12,1 per cent; els problemes de caràcter social, que augmenten set dècimes fins al 10,5 per cent i l'educació, la preocupació ciutadana repecte la qual puja més de dos punts, fins al 9,5 per cent.

D'altra banda, segons el CIS, els ciutadans són més optimistes davant el futur de l'economia. Així, són menys els espanyols -un 14,4 per cent davant del 16,4 per cent del baròmetre anterior- que creuen que l'economia anirà a pitjor en un any, i puja una mica -dos dècimes- el percentatge dels que consideren que millorarà, que és del 28%.