L'exministre de Finances d'Ucraïna Yuri Kolobov, de 41 anys, va ser detingut en un hotel d'Altea (Alacant) en compliment d'una ordre de crida i cerca internacional emesa per Interpol per presumptes delictes financers. L'arrest es va produir dimarts en un complex hoteler de luxe de la localitat costanera alacantina i el van portar a terme agents de la Guàrdia Civil.

L'exmininistre de Finances ucraïnès va ser traslladat a Madrid i ja es troba a disposició de l'Audiència Nacional per a la seva possible extradició. Interpol va comunicar el passat mes de gener que Kolobov i altres persones de l'antic govern ucraïnès eren objecte de recerca internacional per diversos delictes financers que li imputa la Justícia del seu país.

De fet, sobre Kolobov hi ha una ordre internacional de detenció que va ser cursada per Ucraïna pels delictes d'apropiació indeguda i malversació de fons.

Operació encara oberta

Segons explica l'alerta emesa per Interpol, aquests delictes implicarien que va sostreure una elevada quantitat de diners o que els mateixos s'haurien comès per un "grup organitzat" en què s'integraria l'exministre. Fonts de la investigació van aclarir que l'operació en què va ser arrestat Kolobov continua oberta.