Un fiscal argentí va apel·lar la sentència que va desestimar la denúncia del fiscal Alberto Nisman contra la presidenta per presumpte encobriment a terroristes, mentre el Govern va endurir les seves crítiques contra el procurador que va morir en estranyes circumstàncies.

Gerardo Pollicita, el fiscal que va heretar la causa de Nisman contra la presidenta, va apel·lar la decisió del jutge Daniel Rafecas de desestimar la denúncia contra Cristina Fernández per presumpte encobriment dels sospitosos iranians d'un atemptat contra la mutualista jueva AMIA, que va causar 85 morts el 1994.

Pollicita, que va sol·licitar la imputació de la presidenta el passat dia 13 de febrer i va demanar que espractiquessin mig centenar de proves, considera que la resolució que va ser dictada per Rafecas, "descarta en forma anticipada i prematura" la denúncia de Nisman.

En la seva resolució, coneguda el passat dia 26, Rafecas rebutjava obrir una investigació penal per considerar que no hi ha evidències mínimes per mantenir les acusacions realitzades per Nisman.

Pollicita, però, sosté que les circumstàncies exposades per Nisman en la seva denúncia "podrien configurar en el pitjor dels casos simples actes preparatoris no punibles d'aquell malaguanyat delicte d'encobriment" i considera "prudent i raonable" obrir una investigació. La causa passarà a una de les dues sales de la Cambra Federal, que s'ha de pronunciar sobre una eventual investigació sobre Cristina Fernández.

Nisman, fiscal especial del cas AMIA, va morir d'un tret al cap al seu domicili, el 18 de gener, en circumstàncies encara sense aclarir, quatre dies després de denunciar Cristina Fernández, el canceller, Héctor Timerman, i diversos dels seus col·laboradors per un presumpte encobriment que, segons el procurador, es va derivar d'un memoràndum d'entesa subscrit el 2013 entre l'Argentina i l'Iran.

El portal Infojus, dependent del Ministeri de Justícia argentí, va informar que Nisman estava "en un estat d'embriaguesa elevat" en el moment de la seva mort. La pàgina de l'agència de notícies jurídiques sosté que l'informe toxicològic practicat pel cos mèdic forense estableix que el fiscal tenia 1,73 grams d'alcohol per litre de sang en el moment de morir, el que equival a "un estat d'embriaguesa elevat". Infojus apunta que els investigadors que van treballar al domicili de Nisman van trobar una ampolla de vodka mig plena.