El Govern ha rebaixat a 50 la xifra dels espanyols que han perdut la vida a l'avió de Germanwings que es va estavellarGermanwings aquest dimarts dia 24 als Alps francesos.

Així ho han confirmat en roda de premsa, després de la tercera reunió del gabinet de crisi creat pel Govern després de l'accident, els secretaris d'Estat de Relacions amb les Corts, José Luis Ayllón, i de Seguretat, Francisco Martínez.

El Govern ha reduït en una persona la xifra d'espanyols que anaven a l'avió sinistrat, ja que un dels identificats resideix des de fa més de vint anys a Espanya però no té la nacionalitat, ha explicat Martínez.

Ha assenyalat que això no obstant es tracta de dades provisionals i ha concretat que a mesura que s'avanci amb la llista de passatgers "s'estarà però prop de la identificació definitiva".

El secretari d'Estat de Seguretat ha informat que ja s'ha desplaçat a França un equip de la policia científica integrat per tres policies nacionals i tres guàrdies civils per prestar assistència en les tasques d'identificació.

Dos d'aquests funcionaris treballaran al lloc de l'accident i altres quatre a París, en col·laboració amb les autoritats franceses.

Ayllón ha explicat que també s'ha constituït un equip especial de coordinació in situ format per funcionaris dels ministeris d'Afers Estrangers, Foment i Interior.

Ha destacat a més que la més gran part dels familiars de les víctimes espanyoles ja s'han desplaçat al lloc de l'accident, bé per carretera o en un avió noliejat per la companyia, i que els acompanya el secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez Pomar, i un equip de psicòlegs.

Ayllón ha subratllat que l'objectiu és ajudar els familiars de les víctimes i col·laborar en la investigació de l'accident i la cooperació judicial en la línia que el cap del Govern, Mariano Rajoy, va oferir ahir als presidents de França, François Hollande, i d'Alemanya, Angela Merkel.

Respecte a les "desenes de missatges" llançats en les xarxes socials contra les víctimes de l'accident, Martínez ha recordat que la investigació ja està en marxa i que és una prioritat per al ministeri de l'Interior combatre el "discurs de l'odi".

El secretari d'Estat de Seguretat s'ha remès a les investigacions de la Fiscalia, que serà qui dictamini si aquests missatges es consideren un delicte.

D'altra banda i preguntat pel contingut de la caixa negra de l'avió trobada al lloc de l'accident, Ayllón s'ha remès a la investigació oberta per la Fiscalia francesa i ha llançat un missatge de tranquil·litat per la "magnífica col·laboració" entre Espanya i França.

El gabinet de crisi creat pel Govern després de l'accident aeri es tornarà a reunir demà a la cinc de la tarda, llevat que abans hi hagi algun tipus de novetat.