Andreas Lubitz estava sent tractat per un possible despreniment de retina que li feia témer el final de la seva carrera com a pilot, malgrat que encara es desconeix si l'origen d'aquest era orgànic o psicosomàtic. Tal i com publicava ahir el diari Bild en la seva edició dominical, Lubitz, a més de patir un trastorn psicosomàtic com semblen indicar els documents mèdics i els medicaments trobats en l'escorcoll del seu habitatge i la dels seus pares, patia també problemes físics, en concret de visió. Aquest problema a la retina posava en dubte la seva capacitat per pilotar un avió, i probablement en el pròxim control mèdic de juny el seu ocupador li hauria prohibit volar a la cabina, afirmava el diari.

Divendres passat la Fiscalia de Düsseldorf informava de la troballa durant l'escorcoll de l'habitatge del copilot i el del dels seus pares de diversos documents que posaven en relleu la seva situació personal, entre els quals "baixes mèdiques, actuals i fins i tot vigents durant el dia dels fets, fetes miques". A més, en el seu habitatge els agents hi van trobar receptes de psicofàrmacs per tractar trastorns bipolars, així com una gran quantitat de somnífers. El diari afegia, d'altra banda, que els policies van trobar també psicofàrmacs sense obrir, la qual cosa apunta que Lubitz podria haver deixat de medicar-se. Els investigadors esperen poder determinar aquesta hipòtesi a partir de l'anàlisi de les restes del copilot, trobades dissabte al lloc de la tragèdia.

Trastorn d'ansietat

Tal i com informava ahir el diari francès Le Parisien, Andres Lubitz, de 27 anys, patia un trastorn d'ansietat generalitzada (TAG) per al qual li havien receptat un medicament neurolèptic. Els metges que el van tractar, relatava el mitjà, li havien administrat injeccions d'Olanzapina i li havien recomanat que practiqués molt d'esport per tal de recuperar la confiança en si mateix. A Lubitz, que patia també problemes de son, li haurien prescrit Agomelatina. El diari alemany Die Welt va informar durant la setmana passada en la seva edició digital que els agents de la policia van trobar en l'escorcoll de l'apartament que el pilot tenia a Düsseldorf nombrosos medicaments per tractar un greu "trastorn psicosomàtic".

Lubitz, segons el rotatiu nord-americà The New York Times, patia també problemes de visió que podrien haver posat en perill el seu treball, en què acumulava una experiència de 630 hores de vol.