El president del Govern, Mariano Rajoy, ha admès aquest dissabte que el cas de Rodrigo Rato "afecta especialment" al seu partit, el PP, perquè l'expresident de Bankia va ser un dels seus "actius més importants", però ha insistit que tots els espanyols són iguals davant la llei.

En declaracions als periodistes després de la seva visita a un centre de la Fundació Síndrome de Down a Múrcia, Rajoy ha assegurat que el cas de Rato "no té absolutament res a veure" amb el procés de regularització fiscal engegat pel seu Govern el 2012 -la denominada amnistia fiscal- sinó que es deriva de "actuacions normals" de l'Agència Tributària.

"A partir d'ara estarem pel que digui l'Agència Tributària, la Fiscalia i la Justícia, i el Govern garantirà la independència, com ha fet sempre", d'aquests òrgans, ha dit Rajoy.

A més, ha afegit que "el Govern demanda imparcialitat, que la tenen" tant a l'Agència Tributària com a la Fiscalia i a la Justícia, i també reclama "un tracte igual per a tots".

"Tots els espanyols són exactament iguals davant la llei i a partir d'aquí tots hem d'acatar el que diguin els tribunals de Justícia", ha assenyalat Rajoy.

Aquestes han estat les primeres paraules de Rajoy després de la detenció durant unes hores dijous passat de Rodrigo Rato. El que va ser vicepresident del Govern de José María Aznar, president de Bankia i director gerent del FMI està sent investigat per blanqueig de capitals, alçament de béns i frau.