Un incendi originat a la bodega d'un ferri de la companyia Trasmediterránea que feia la ruta Palma-València va obligar a evacuar els seus 156 passatgers i tripulants en embarcacions de salvament, quan es trobava a 18 milles a l'oest de Mallorca. Els ocupants del ferri Sorrento van ser embarcats sota la coordinació de Salvament Marítim al vaixell Puglia, de Balearia, que es va desviar del seu trajecte original entre Eivissa i Barcelona per acudir en suport de l'operatiu de rescat, i cap a un quart de nou de la nit va arribar al port de Palma per desembarcar els afectats, entre els quals hi ha almenys 3 ferits per inhalació de fum.

La ministra de Foment, Ana Pastor, va viatjar fins a Mallorca per supervisar l'evolució del sinistre, atès que l'incendi va continuar actiu durant hores. Està preparat el dispositiu de prevenció preceptiu davant la possibilitat que l'incendi malmeti el ferri fins al punt de causar seu enfonsament amb tota la seva càrrega.

L'organització ecologista Oceana va destacar que el vaixell és en una de les zones més importants per a la biodiversitat marina al Mediterrani.