El president del Govern, Mariano Rajoy, es va deixar endur per l'eufòria en un acte electoral a Navarra, en el qual, per destacar que segons la seva opinió les coses van millor a Espanya des que ell va arribar a l'Executiu, va acabar preguntant-se "qui parla avui de la recessió, del rescat i de l'atur?". Rajoy va recordar la situació en què es va trobar el país quan va arribar al Govern i el moment actual, amb xifres que el situen en el primer lloc de creixement econòmic en el primer trimestre.

Ara, va afegir, "el que toca és el futur i requereix estabilitat, sensatesa, sentit comú, ocupar-se d'allò important", va comentar en al·lusió a les previsions de generació d'ocupació, per a continuació assegurar que tenen les "bases" perquè així sigui.

En aquest sentit, el ministre d'Economia i Competitivitat, Luis de Guindos, va afirmar que "el pitjor" de la crisi econòmica "ja ha passat" a Espanya i ara queda "recollir molts fruits de l'esforç", que va atribuir especialment als ciutadans i a les empreses del país.

Als peus de l'aqüeducte de Segòvia, en una freda tarda i davant d'unes 300 persones, entre elles el president de la Junta de Castella i Lleó i candidat del PP a la reelecció, De Guindos va fer un recordatori de la situació que es va trobar el Govern el 2012, amb un futur "lúgubre", i que s'ha transformat en "l'economia que més creix i que més creixerà".

"Si fem bé les coses tindrem cinc anys amb mig milió de llocs de treball creats cada any", va vaticinar el ministre, que va establir l'objectiu de recuperar el nivell d'ocupació que hi havia el 2008 i arribar als vint milions d'ocupats el 2020 .

En el seu únic míting de campanya, De Guindos es va dedicar especialment a l'agraïment als ciutadans, als qui va responsabilitzar del canvi experimentat per Espanya: "Com ha canviat el tema!", va resumir en l'inici de la seva intervenció.

El ministre va assenyalar amb el seu índex els arcs de l'aqüeducte segovià per comparar-los amb els "forats" deixats per l'anterior Govern socialista "a la caixa" de l'Estat, fet que segons la seva opinió va posar en risc el futur del país i el va abocar a un rescat que hagués suposat mesures més dures que les preses de forma autònoma per l'Executiu.

Ja a la nit, Rajoy -davant la polèmica generada per les seves paraules del matí- va evitar tornar a fer referència a l'atur i es va centrar en altres temes. El president del Govern va assenyalar que el PP guanyarà les eleccions el 24 de maig, però va advertir que "no n'hi ha prou" amb la victòria i es necessita "tota la força" i "tots els vots" per continuar en el camí de la recuperació.

Rajoy va fer aquesta crida perquè el seu partit aconsegueixi majories fortes durant el míting de a Saragossa, en el qual, va demanar als populars que arribin fins a "l'últim racó" per aconseguir vots per al partit. I va advertr que "cada vot que no aconsegueixi el PP serà un vot perdut per a l'ocupació, per a altres finalitats, i per a l'estabilitat".

"No ho hem tingut fàcil"

"Mai ho hem tingut fàcil" i "necessitem un cop més la vostra ajuda", va dir Rajoy als simpatitzants i militants en el míting, en què va insistir que "cada vot per al PP" és un vot per crear ocupació, per pagar als proveïdors o per millorar els serveis públics.