El PSOE ha donat el tret de sortida a les primàries convocades per al proper 26 de juliol, que serviran per designar un candidat a la Moncloa. No obstant això, i a dos mesos per a la celebració de la cita, tot apunta que aquestes primàries no se celebraran, ja que l'actual secretari general, Pedro Sánchez, es perfila com l'únic aspirant.

Després de diversos mesos de rumors sobre la possible aparició d'un rival fort per reptar Sánchez, les opcions s'han reduït a la mínima expressió i dins el cercle del líder socialista es dóna gairebé per fet que no hi haurà consulta, en la qual podrien participar afiliats i simpatitzants socialistes.

El suport creixent de la militància a Sánchez i el resultat de les eleccions municipals i autonòmiques, que ha donat esperança de recuperar bona part del poder institucional perdut l'any 2011, han desinflat els plans que apuntaven al sorgiment d'una llista alternativa a darrere d1e la qual es veia l'ombra de la presidenta andalusa, Susana Díaz. "No hi ha raó, ni electoral ni interna, per a la celebració d'unes primàries. Les bases estan cansades i el que volen és estabilitat", va resumir un càrrec d'una de les federacions del PSOE de més pes.