Amb el desembarcament de ?gai?rebé 5.000 immigrants en 48 hores, ja són més de 43.000 persones les que han arribat a Itàlia aquest any a través del Canal de Sicília. El sistema d'acollida torna a estar col·lapsat, ja que els centres preparats per allotjar totes aquestes persones estan plens.

Per això, segons va avançar ahir el diari Corriere della Sera, el Ministeri d'Interior està preparant una ordre en la qual es convida els delegats de Govern a trobar nous llocs per allotjar entre 7.000 i 10.000 persones.

Ahir van arribar als ports del sud d'Itàlia alguns milers d'immigrants que havien estat socorreguts divendres després d'una jornada gairebé sense precedents en què es van realitzar 22 operacions i el rescat de 4.223 immigrants en només 24 hores.

A aquests se sumen els 436 que la Guàrdia Costanera italiana va socórrer durant la jornada de dissabte i que arribaran avui als ports italians, principalment de l'illa de Sicília.

Ahir al matí arribava al port d'Augusta, un dels més utilitzats de Sicília per a l'atracada dels vaixells que condueixen a terra ferma als immigrants rescatats en alta mar, el vaixell de la Marina Fenice, amb 454 immigrants i els cossos dels 17 que van trobar morts en una d'aquestes barcasses.

La Fiscalia de Siracusa ja ha començat una investigació per aclarir com van morir aquestes persones, encara que tot indica que va ser per les dures condicions del viatge. Novament Itàlia ha d'afrontar l'acollida en poques hores de gairebé 4.700 immigrants, amb els centres d'acollida plens i les altres instal·lacions, com hotels o gimnasos municipals, totalment col·lapsats.

Ahir també va arribar al port de Pozzallo el vaixell Spica de la Marina italiana amb més de 1.000 immigrants, majoritàriament sirians però també palestins i marroquins, entre els quals es van diag?nosticar 300 casos de sarna i cinc de varicel·la.