El secretari d'Estat dels Estats Units, John Kerry, ha hagut d'anul·lar la seva visita a Espanya i França i ser repatriat als Estats Units després de trencar-se el fèmur en una caiguda de bicicleta, segons va confirmar el seu portaveu, John Kirby. "Kerry es dirigeix a Boston per ser tractat del seu trencament de cama. Amb bon ànim, encara que una mica decebut, Kerry agraeix el suport local i el tractament mèdic rebut", va indicar Kirby en un comunicat.

Fonts de la delegació del ministre nord-americà van confirmar que es va trencar el fèmur dret, una fractura que és a prop de la zona del maluc, on ja va ser operat en el passat. Per la seva condició, s'ha decidit cancel·lar la seva agenda dels propers dies i retornar-lo directament a Boston per prosseguir amb el tractament a l'Hospital General de Massachusetts.

Estava previst que, ahir a la tarda, Kerry i la seva delegació abandonessin Ginebra i es dirigissin a Espanya, on tenia programada una reunió amb el ministre d'Afers Estrangers espanyol, José Manuel García Margallo, amb el rei Felip VI i el president del Govern, Mariano Rajoy. "El secretari d'Estat lamenta no poder visitar Espanya i reunir-se amb un dels nostres aliats més propers per poder parlar sobre una sèrie de temes", va indicar un comunicat del departament d'Estat.

Kerry també tenia previst viatjar a París, on havia de reunir-se amb el ministre francès d'Exteriors, Laurent Fabius, i participar en una reunió ministerial de la coalició contra l'Estat Islàmic. "El secretari d'Estat participarà d'aquesta reunió contra l'Estat Islàmic a distància", ha indicat el seu gabinet.

La fractura del fèmur és l'única ferida soferta en la caiguda, de manera que Kerry no té cap contusió greu al cap. Per això, Kirby ha deixat clar que es "recuperarà totalment". Aparentment, després de caure, el responsable d'Exteriors nord-americà va xocar amb una vorera.

L'accident va passar a les 9:40 del matí a la localitat de Scionzier, a la frontera entre França i Suïssa. Després de la caiguda, el secretari d'Estat va ser traslladat en helicòpter fins a l'Hospital Universitari de Ginebra. En cap moment Kerry va perdre el coneixement.