L'excandidata d'IU per a la Comunitat de Madrid Tania Sánchez ha estat imputada per prevaricació, malversació i tràfic d'influències pel jutjat d'instrucció número 6 de la localitat madrilenya d'Arganda del Rey després d'una denúncia presentada al gener pel PP. Al costat d'ella estan imputats altres membres de la junta de govern local de Rivas Vaciamadrid, entre ells l'actual alcalde en funcions, per suposats delictes en diversos contractes adjudicats durant l'etapa de Sánchez com a regidora de Rivas Vaciamadrid.

L'exdiputada d'IU i promotora de Convocatoria por Madrid ha estat citada a declarar el 23 de juny al costat del seu germà Héctor Sánchez, adjudicatari a través d'una cooperativa de diversos dels contractes qüestionats, i el seu pare Raúl Sánchez, que també era regidor. Un dia abans hauran d'acudir al jutjat l'actual alcalde en funcions, Pedro del Cura; i Yolanda Pérez Díaz i María Abril Barceló, que formaven part de la cooperativa en la qual era soci Héctor Sánchez.

El PP va presentar el passat 19 de gener davant el Tribunal Superior de Justícia de Madrid una querella contra la llavors candidata d'IU, el seu pare i el seu germà, i l'actual alcalde de Rivas, entre d'altres, per presumptes delictes de prevaricació, malversació de cabals públics i tràfic d'influències en diversos contractes adjudicats per l'Ajuntament.

En passat mes de març, el Tribunal Superior de Justícia de Madrid va desestimar la querella per "falta de competència" del tribunal superior madrileny, en perdre l'excandidata la condició d'aforada després de dimitir del seu càrrec com a diputada regional el 9 de febrer.

La denúncia del PP de Madrid, que ara es tramita al jutjat d'Arganda del Rey, es refereix als contractes municipals que va rebre la cooperativa Aúpa, de la qual era administrador i soci el germà de Tania Sánchez, per prop de 1,2 milions entre 2002 i 2008.

També a la concessió de contractes d'escoles de tennis de l'Ajuntament de Rivas a un mateix administrador que representava diverses empreses l'apoderat o copropietari de les quals era un tècnic municipal.

Aquests contractes van comptar, segons el PP, amb l'aprovació, entre d'altres, de Sánchez, que va ser regidora de l'Àrea de Serveis a la ciutadania de Rivas i va formar part del Govern local entre 2007 i 2011.

Abans de la denúncia, Sánchez va defensar que no sabia que el seu germà era administrador de la cooperativa Aúpa i que en el cas dels contractes de les escoles esportives de tennis únicament va existir una irregularitat administrativa en no haver-se donat de baixa el funcionari local en una empresa de la qual ja no formava part.

La imputació de l'excandidata d'IU per a la Comunitat de Madrid arriba gairebé quatre mesos després d'haver lliurat la seva acta de diputada autonòmica i en ple procés de consolidació de la seva candidatura Convocatoria por Madrid. Tania Sánchez va formalitzar la seva renúncia com a parlamentària a la Cambra madrilenya el passat 9 de febrer, en decidir abandonar IU per posar en marxa un nou projecte polític. L'excandidata autonòmica va donar aquest pas després del pols mantingut amb la direcció regional d'IU pels diferents criteris de convergència amb altres forces.