El cap de la policia tailandesa, el general Somyot Pumpunmuang, va assegurar que un tribunal ha dictat una ordre de crida i cerca contra un tinent general al qual s'acusa de vincles amb la tracta de rohingyes. El militar de 58 anys seria l'oficial de més alt rang implicat fins ara a Tailàndia en un sinistre negoci contra el qual les autoritats del país asiàtic van llançar una àmplia ofensiva des de principis de maig, desmantellant camps de reclusió, detenint desenes de persones i alliberant diversos centenars de captius.

Segons el diari The Bangkok Post, el cap de l'exèrcit tailandès, el general Udomdej Sitabutr, va reconèixer els fets i va dir que havia estat informat. "El seu arrest no suposaria una commoció", va afegir.

No obstant això, la notícia suposa un significatiu cop a la credibilitat de la junta colpista que regeix el país, que portava dies negant la participació de cap militar en la tracta humana.

El Bangkok Post va afirmar el passat dia 19 que la policia havia trobat proves que relacionaven aquest general amb el tràfic humà en un habitatge que van escorcollar a Ranong, una ciutat portuària limítrof amb Birmània, que porta anys exercint com una de les principals vies d'accés de les xarxes mafioses que transporten immigrants en ruta cap a Malàisia.