El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha admès aquest dimarts que té previst fer canvis abans de l'estiu, tot i que no ha aclarit si es limitaran al seu executiu o també a la cúpula del PP. En una breu conversa amb els periodistes després de participar a les jornades "Treball Autònom i Economia Social, motors d'ocupació", on ha valorat positivament les dades d'atur del mes de maig, Rajoy ha respost amb un "sí" a una pregunta sobre si garanteix que els canvis es faran abans de l'arribada de l'estiu. En canvi, ha esquivat la segona part de la pregunta, sobre on es produiran aquests canvis. "Ja he dit molt", ha sentenciat.

Rajoy té sobre la taula la sortida de dos membres del seu executiu: el titular d'Economia, Luis de Guindos, que està pendent d'abandonar la cartera per presidir l'Eurogrup, i el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, que previsiblement ocuparà el lloc d'ambaixador davant l'OCDE a París.

Uns relleus que s'alineen amb el procés de "reflexió" i canvis que ell mateix va acabar d'apuntar a la roda de premsa que va oferir a la seu del PP la setmana passada després de les eleccions autonòmiques i municipals del 24 de maig, on el PP va perdre 2,5 milions de vots.

Segons publica aquest dimarts 'La Razón', els canvis es produiran després del 13 de juny -data en què es constitueixen els nous ajuntaments- i abans de Sant Joan, el 24 de juny. D'aquesta manera podrà actuar amb el nou mapa municipal al complet. No esperarà que es conformin els governs autonòmics.

El diari apunta que no afectarien la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, a qui malgrat les crítiques internes Rajoy ha defensat públicament en nombroses ocasions.