Cinc dels 17 rescatats del vaixell enfonsat al riu Iang-Tsé han mort, mentre més de 400 persones es troben desaparegudes i els equips de rescat intenten accedir a l'interior de l'embarcació.

Els equips de rescat desplaçats al lloc de l'accident, a la secció de Jianli (centre de la Xina) del riu Iang-Tsé, el major i més cabalós riu del país, afirmen que s'escolten veus i soroll dins del vaixell, segons l'agència oficial Xinhua.

Les imatges divulgades per mitjans estatals xinesos mostren membres dels equips sobre la quilla del vaixell enfonsat, que sobresurt de la superfície del riu, intentant localitzar de quina part de l'interior de l'embarcació procedeixen les trucades dels possibles supervivents.

Mentrestant, la cadena de televisió oficial CCTV ha informat que, de moment, només 12 dels 458 ocupants del vaixell han estat rescatats amb vida, entre elles el capità i el cap de màquines, que han estat posats a disposició policial.

Operatiu de rescat

El Govern xinès, segons Xinhua, ha desplaçat a més de 1.000 policies a la zona per participar en les tasques de rescat equipats amb, entre altres coses, 40 llanxes zodiac, mentre un dispositiu provincial du a terme tasques de rescat des d'aquesta matinada.

El vaixell, anomenat Eastern Star, es va enfonsar el dilluns a les 21:28 hora local (13:28 GMT) quan estava en ruta de Nanquín, capital de la província oriental de Jiangsu, a Chongqing (sud-oest), a causa del impacte d'un cicló.

Els 458 ocupants del vaixell enfonsat són ciutadans xinesos, sobretot turistes de l'est del país d'entre 50 i 85 anys, mentre el passatger més jove és un menor de només 3 anys, segons una llista dels passatgers citada per diversos mitjans xinesos.

El primer ministre xinès, Li Keqiang, ja ha arribat a la zona per coordinar les tasques d'emergència al costat del viceprimer ministre Ma Kai i el conseller d'Estat Yang Jing.

Citat per l'agència oficial, Li va instruir als equips de rescat a la seva arribada perquè la prioritat sigui rescatar vides, mentre el Govern va ordenar al Ministeri de Transport ia l'Administració Nacional de Turisme de la Xina mobilitzar tots els seus efectius disponibles per accelerar les tasques d'emergència.

El president xinès, Xi Jinping, per la seva banda, va donar ordre d'activar al màxim les tasques de rescat.

El gener passat, un total de 22 persones van morir en l'enfonsament d'un remolcador recentment fabricat en el curs baix del riu Iang-Tsé, mentre tres van ser rescatades.