Felip VI va oferir al president francès, François Hollande, tot el suport i l'experiència d'Espanya per formar un «front comú» contra el terrorisme gihadista, al qual el Rei considera «la forma més insidiosa i cruel que avui adopta el totalitarisme». En el brindis del sopar de gala ofert als Reis d'Espanya al Palau de l'Elisi amb motiu de la seva visita d'Estat a França, el monarca va exalçar la sintonia dels dos països per fer front a un fenomen que suscita la màxima preocupació després dels atemptats de començaments d'any a París i els més recents de Tunísia.

De fet, la seva presència a París va coincidir amb una cimera de ministres d'Exteriors de la coalició internacional contra el grup terrorista Estat Islàmic (EI).

El Rei també es va referir a la confluència d'objectius entre França i Espanya, i la necessitat de seguir cooperant, fins i tot de manera que aquesta col·laboració transcendeixi a altres regions del món.

«En aquest projecte comú les nostres dues nacions es necessiten. Espanya necessita França i França necessita Espanya. Compartim reptes i compartim interessos. Compartim valors i compartim conviccions», va proclamar el monarca.