La preocupació ciutadana per l'atur va baixar lleugerament el passat mes de maig, en passar del 81,5% de l'abril al 79,4%, mentre que la corrupció va pujar una mica més de dos punts, del 48,6% al 50 ,8%, segons el baròmetre del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS).

L'enquesta, el treball de camp de la qual es va realitzar entre els passats 1 i 12 de maig, començada ja la campanya electoral de les eleccions del 24-M, reflecteix que els problemes de caràcter econòmc es mantenen en tercer lloc a la llista d'inquietuds dels ciutadans amb un 25,1%, seguits pels polítics en general i els partits amb un 18,1%.

La percepció dels espanyols sobre la situació política i econòmica segueix sent dolenta, i fins i tot empitjora una mica respecte l'enquesta d'abril. Així, un 76,5 per cent dels enquestats creu que la situació política general és «dolenta o molt dolenta», davant del 73,7 de l'anterior sondeig. Els que pensen que és «bona o molt bona» ??són un 2,9 per cent, percentatge que era del 2,7% a l'abril, mentre que un 17,7% la veu regular -20,9% a l'abril-. Una cosa semblant passa quan als enquestats se'ls pregunta per la situació econòmica, ja que un 72,1% opina que és «dolenta o molt dolenta» quan a l'abril ho pensava el 70,3 per cent dels entrevistats.