El delegat del Govern a Andalusia, Antonio Sanz, va assegurar ahir que la operació Parque Tres continua overta i que "s'haurà d'investigar qui va contribuir o ajudar" a la desaparició dimarts dels tres menors de La Carolina (Jaén), que finalment van ser localitzats divendres a Madrid. La investigació continua oberta. Fonts de la Guàrdia Civil van explicar a Efe que hi podria haver més persones implicade per la qual cosa no descarten que hi pogués haver més detencions, a banda de la del pare, que ja és a presó, i de la mare i una tia, que van ser detingudes a Villaverde.

D'altra banda, la Junta va traslladar ahir a un centre andalús als tres germans de 3, 5 i 7 anys. La delegada del Govern a la Junta, Purificación Gálvez, va explicar que, a més, s'ha desplaçat des de Madrid a un equip especialitzat en temes de menors per garantir i vetllar per la seguretat i protecció dels nens, que des del desembre passat estan sota la tutela de la Junta andalusa.

Els menors van desaparèixer el dimarts d'un parc durant una visita que el pare els va fer i després d'un "descuit" del psicòleg del centre que les acompanyava.