El secretari d'Organització del PSOE, César Luena, va considerar ahir "fruit del nerviosisme" les declaracions sobre els socialistes efectuades per alguns membres del Govern, a qui va demanar que "en primer lloc parlessin del PP "que era "un partit enfonsat, en retirada i en descomposició". Luena va fer aquestes consideracions a Logronyo, on, com a secretari general del PSOE Rioja, va participar en una reunió del Comitè regional del seu partit per analitzar els resultats de les eleccions del passat 24 de maig al Parlament de la Rioja i als ajuntaments d'aquesta comunitat.

En la seva compareixença, el número dos del PSOE va considerar que divendres el Govern va tenir "una actuació a la desesperada", amb les paraules del president, Mariano Rajoy, i de la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, que van al·ludir al partit socialista i a les seves converses amb altres forces. Després de les eleccions del 24 de maig el PP ha quedat "clarament noquejat" i per això "el Govern ha sortit en rescat del partit", va opinar Luena.

Més crítiques

"Com que estan barallant-se per veure qui relleva (María Dolores) De Cospedal -secretària general del PP-, no hi ha qui digui alguna cosa en nom del partit i, alguna cosa estranya, han hagut de ser el número u i la número dos del Govern que surtin al rescat del PP", va assegurar Luena.

"Senyors del Govern que opinen dels partits polítics, si volen parlar de partits, facin-ho en primer lloc del seu, perquè a dia d'avui -ahir per al lector- que jo sàpiga, el PP li deu 1,2 milions d'euros a l'Estat, perquè tenen una fiança i perquè estan a la banqueta", ha prosseguit el secretari d'Organització del PSOE. Al seu entendre, Rajoy i Sáenz de Santamaría "van sortir a defensar el seu llegat", que és que "se segueixin retallant beques a Espanya, quan ja és temps d'augmentar-les", que l'ocupació sigui "barata i amb poques prestacions, quan és hora de recuperar els drets per als treballadors" o "que els pensionistes segueixin pagant pels medicaments".