El jutge del cas Nóos, José Castro, va realitzar un manament al Registre de la Propietat número 8 de Barcelona ordenant que cancel·li l'embargament establert sobre l'habitatge de la infanta Cristina i Iñaki Urdangarin al barri de Pedralbes, perquè puguin vendre´l.

En una providència, Castro va sol·licitar al Registre de la Propietat que cancel·li l'embargament que va ordenar com a mesura cautelar dins del cas Nóos, per garantir el pagament de responsabilitats civils i multes a les quals podrien ser condemnats en una eventual sentència condemnatòria.

Després d'autoritzar als ducs de Palma la venda de l'habitatge de Pedralbes el mes de març passat, el magistrat ja havia sol·licitat al registre que cancel·lés l'embargament, però no va ser aixecat perquè la decisió del jutge no era una resolució ferma, en estar pendent de recursos d'Urdangarin i Manos Limpias.

L'Audiència va resoldre a final d'abril el recurs de Manos Limpias i la setmana passada el d'Urdangarin, en els dos casos confirmant les condicions fixades per Castro per a la venda de l'habitatge, raó per la qual ara el jutge reitera la seva petició que s'anul·li l'embargament que hi ha sobre la casa.

L'Audiència de Palma va desestimar la setmana passada el recurs d'apel·lació d'Urdangarin, qui demanava que se li permetés destinar gairebé 254.000 euros del que obtingués per vendre el xalet a saldar un deute amb l'Agència Tributària corresponent a l'IRPF del 2009. La secció segona de l'Audiència va desestimar el recurs d'apel·lació del marit de la infanta Cristina.

El passat 27 de gener, Urdangarin va sol·licitar al jutge Castro que alcés l'embargament que hi havia sobre l'anomenat palauet de Pedralbes, davant la possibilitat de vendre'l per 6,9 milions d'euros, amb el compromís de destinar 713.988 euros al compte del jutjat de Castro per la responsabilitat civil fixada pel jutge per a ell en el cas Nóos, i 967.693 de la infanta Cristina, i d'altres quantitats a saldar un crèdit i el pagament d'impostos.

Castro va acceptar el preu de venda, però va rebutjar que es destinessin 437.215 euros a cancel·lar un préstec i gairebé 254.000 euros a saldar un deute amb l'Agència Tributària corresponent a l'IRPF del 2009 d'Urdangarin.