Els líders del PSOE i Podem de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page i José García Molina, respectivament, van arribar a un primer acord per facilitar la investidura del candidat socialista, que passa per concretar el pacte a través d'un text conjunt amb dotze mesures. García-Page i García Molina van assolir aquest acord en la primera trobada mantinguda després de les eleccions del 24 de maig, després de la qual els dos dirigents es van mostrar satisfets i van expressar la seva voluntat d'arribar a un acord que no serà de govern, segons van destacar.

Després d'haver comparat els dos programes electorals, van acordar que el document recollirà tres blocs: rescat ciutadà, transparència i participació, i Estatut d'Autonomia. Les dotze mesures sobre les que hauran d'arribar a un acord són: procediment d'emergència ciutadana; pla de rescat habitacional; auditoria ciutadana; recuperació de serveis externalitzats; pobresa energètica, infantil, econòmica i d'equitat en l'accés als serveis públics, i dependència. A més de reforma tributària, transparència, contractació pública, participació ciutadana, creació simbòlica de l'escó ciutadà i reforma de l'Estatut d'Autonomia.

Després d'una hora i mitja de reunió, García-Page i García Molina van valorar la trobada i van confirmar que n'hi haurà més rentre les dues formacions, la propera probablement avui.

Paral·lelament, el PP i Ciutadans van fer un primer pas per tancar un acord que permeti la investidura de Cristina Cifuentes a la Comunitat de Madrid, després repartir-se entre les dues formacions la presidència i la vicepresidència primera de la Cambra autonòmica, que ocuparà el partit d'Albert Rivera.

Per altra banda, el candidat de Compromís a l'alcaldia de València, Joan Ribó, es va mostrar "tranquil" i convençut que dissabte serà alcalde amb el suport del PSPV i de València en Comú, malgrat que en les darreres hores Ciutadans s'ha postulat a l'alcaldia i el PSPV ha condicionat la seva entrada al govern.

El candidat de Compromís va assenyalar que no el posen "gens nerviós" operacions com la de Ciutadans, ja que està "convençut" que el PSPV i València en Comú (la marca local de Podem) el votaran dissabte com a alcalde, i a més "amb el temps aconseguirem que hi hagi un govern dels tres partits" per canviar la ciutat.

Els equips de treball de PSPV, Compromís i Podem van tancar un acord sobre polítiques socials que haurà de complir el futur govern d'esquerres a la Comunitat Valenciana, encara que portaveus de les tres forces van destacar que no es tracta d'un compromís vinculant per a la Presidència.

El Partit Popular va insistir que el PSOE "ha optat per l'extremisme i la radicalitat" en la seva estratègia de pactes, un moviment que per als populars representa un "error històric" no només per als socialistes sinó també "per al país". El vicesecretari d'Organització del PP, Carlos Floriano, va repetir la tesi del president del Govern, Mariano Rajoy, en carregar contra el PSOE perquè "o es recolza en radicals per arribar al poder" o "esdevé crossa" perquè siguin "els radicals" els que accedeixin al poder.