Agents de la Guàrdia Civil van escorcollar els ajuntaments madrilenys de Valdemoro i Moraleja de Enmedio i va requerir informació a altres deu consistoris d'aquesta autonomia i de la Comunitat Valenciana per ordre del jutge Eloy Velasco, que investiga la trama Púnica de corrupció.

El magistrat ha posat en marxa la considerada segona part de l'operació Púnica, que l'octubre passat va acabar amb la detenció de mig centenar de persones i que ha estat aquest cop centrada en demanar informació d'ajuntaments. En aquesta segona fase es preveia l'arrest d'almenys dues persones, però la seva detenció no ha estat possible.

Els agents van escorcollar els ajuntaments de Valdemoro, on es van dur a terme nombroses operacions immobiliàries sospitoses vinculades a la trama Púnica, i de Moraleja de Enmedio, i també van requerir informació a altres deu consistoris. Es tracta dels ajuntaments de Madrid capital, Collado Villalba, Majadahonda, Alcobendas i Coslada, tots ells a l'autonomia madrilenya; així com els de Gandia, Elx, Castelló i Dénia, a la Comunitat Valenciana.

En aquests casos, els guàrdies civils buscaven contractes concrets que els consistoris van donar a empreses relacionades amb aquesta trama de corrupció municipal i autonòmica, una xarxa que es va adjudicar contractes públics d'uns 250 milions d'euros al llarg de diversos anys.

A València, Castelló, Dénia i Gandia, els investigadors van demanar la documentació que hi hagués als ajuntaments sobre diverses adjudicacions a societats propietat de l'empresari considerat "aconseguidor" de contractes de la trama, Alejandro de Pedro.

A València i a Castelló, buscaven sengles contractes amb l'empresa Madiva, a Gandia un altre de 15.000 euros amb EICO i a Dénia un quart de 34.000 euros amb una altra de les societats de De Pedro.

Castelló es justifica

Arran de la pràctica d'aquestes diligències, l'Ajuntament de Castelló va assenyalar que el pagament del contracte amb Madiva Editorial en matèria d'inserció de publicitat es va paralitzar i segueix actualment suspès, i el de Gandia va defensar la contractació de l'empresari per la seva demostrada vàlua en matèria de posicionament web.