La Fiscalia romanesa no podrà investigar les sospites de corrupció sobre el primer ministre socialdemòcrata, Victor Ponta, després que el Parlament mantingués la seva immunitat, una decisió qualificada d'"irresponsable" pel president conservador, Klaus Iohannis. Els fiscals pretenien investigar les activitats de Ponta entre 2007 i 2011, quan era advocat i diputat, a causa de les sospites de rentat de diners, evasió fiscal i conflicte d'interessos.

No obstant això, després de la votació parlamentària, en què 231 diputats van votar a favor de mantenir la immunitat i 120 en contra, la Fiscalia Anticorrupció no podrà continuar amb les seves indagacions.

Ponta, de 42 anys i el Govern de coalició de centreesquerra del qual té majoria a la Cambra, va qualificar de "normal" el resultat de la votació i va defensar que s'havia actuat segons el que estableix la Constitució.

La Fiscalia Anticorrupció va anunciar divendres passat que estava investigant el primer ministre, fet que va desencadenar una crisi política que, tot i la decisió adoptada pel Parlament, està lluny de tancar-se.

Després de la votació, el president Iohannis va sol·licitar una vegada més la dimissió de Ponta i va criticar el Parlament per bloquejar la investigació. "És una prova de la màxima irresponsabilitat i falta de respecte a l'opinió pública que la majoria dels legisladors impedeixin que la Justícia compleixi el seu deure", va assenyalar el president.

Iohannis va vèncer Ponta de forma sorprenent a les eleccions presidencials del novembre amb un missatge de lluita contra la corrupció. "La majoria parlamentària rebutja acceptar el senyal donat pels ciutadans", va afegir.