L'alcalde de Moraleja de Enmedio, Carlos Estrada (PP), i una tècnic municipal de l'Ajuntament d'aquest municipi madrileny van ser detinguts en el marc de l'operació Púnica que està desenvolupant la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil. Agents de la UCO van registrar dimarts aquest Ajuntament buscant contractes relacionats amb aquesta trama de corrupció.

Així, dos agents van estar tot el matí de dimarts en aquest consistori recollint informació sobre dues factures relatives a l'empresa Madiva Editorial, de 3.146 euros cadascuna. Els pagaments d'aquestes factures es van suspendre a l'octubre de 2014 quan es va detenir el propietari de l'empresa, Alejandro de Pedro, imputat en el cas Púnica i al que avui té previst interrogar el jutge instructor d'aquesta causa, Eloy Velasco.

Paral·lelament, diversos agents es van personar a l'ajuntament de Cartagena per reclamar quatre factures emeses per l'empresa Madiva. L'operatiu policial, que va tenir lloc a primera hora del matí, es va estendre durant escassos minuts.

Els agents de la Guàrdia Civil van estar acompanyats per una regidora de l'ajuntament i per diversos tècnics municipals, que van lliurar la documentació requerida.

L'alcalde de Castelló en funcions, Alfonso Bataller (PP), va estar durant dues hores a la comandància de la Guàrdia Civil per declarar en relació amb les factures relacionades amb el cas Púnica, i va assegurar que va actuar "amb la màxima transparència".

Bataller va acudir davant el requeriment de la Unitat Central Operativa, a instàncies de l'Audiència Nacional, sobre les factures de l'Ajuntament amb l'empresa Madiva Editorial. Durant la jornada d'ahir, també van declarar davant la Guàrdia Civil els regidors del PP Marta Gallén i Juan José Pérez Macián.

Bataller va rebutjar fer declaracions tant a la seva arribada com a la seva sortida de les dependències de l'institut armat, però des del seu gabinet de comunicació van assegurar que l'alcalde en funcions "ha aclarit qualsevol dubte que hagi pogut sorgir".