Les discussions al Parlament Europeu sobre el futur Tractat de Lliure Comerç entre els Estats Units i la Unió Europea (TTIP) han hagut de posposar-se després de la negativa del ple a debatre un informe de la Comissió dedicat a elaborar un document sobre el polèmic acord que comptava amb més de 200 esmenes dels diferents representants a l'Eurocambra.

Aquest elevat nombre d'esmenes va facultar dimarts el president de l'Eurocambra, Martin Schulz, a suspendre la votació de l'informe. A continuació, els eurodiputats van aprovar ahir posposar també fins a nova ordre els debats en el ple sobre el polèmic tractat, una decisió que va comptar amb 183 vots a favor, 181 en contra i 37 abstencions.

La decisió, molt ajustada, podria haver-se resolt d'una altra manera, perquè van deixar de participar en la votació prop de 350 eurodiputats, entre ells el líder de Podem, Pablo Iglesias, que va preferir absentar-se del ple per poder participar en un debat radiofònic.

L'absència d'Iglesias i d'altres eurodiputats clarament contraris al TTIP tal com està plantejat en aquests moments "ha molestat", segons diverses fonts de la pròpia Eurocambra. El futur tractat ha estat durament criticat en moltes ocasions per diversos partits europeus, principalment pel grup de l'Esquerra Unitària (GUE), del qual formen part Izquierda Unida i Podem. El propi Pablo Iglesias havia declarat en diverses ocasions la seva oposició a un tractat que, segons la seva opinió "va en contra de l'esperit de la Unió Europea i només beneficia les grans empreses". La líder d'IU al Parlament Europeu, Marina Albiol, que sí que va participar en la votació, va qualificar el tractat d'"assalt a la democràcia".