El vol especial que traslladarà les víctimes espanyoles del vol de Germanwings que es va estavellar als Alps francesos el 24 de març s'ha avançat i aterrarà a Barcelona a les 17:00 hores de dilluns que ve a petició de les famílies.

Segons ha informat avui la companyia Lufthansa en un comunicat, l'avió MD11 de Lufthansa aterrarà dilluns a les 17:00 hores a Barcelona i el lliurament dels fèretres als familiars tindrà lloc els dies 15 i 16 de juny.

La companyia aèria ha informat que l'avió amb els fèretres s'enlairarà de Marsella dilluns a les 15:45 hores, en comptes de les 19:45 hores com estava previst inicialment, i que l'arribada a Barcelona s'espera per a les 17:00 hores "amb la finalitat de satisfer els desitjos i interessos dels familiars".

A bord està previst que viatgin 30 fèretres amb les restes de les víctimes del vol 4U9525, majoritàriament de procedència espanyola, que seran lliurats als familiars al vespre del mateix dia 15 de juny i el dia 16 de juny.

"Seguint els desitjos dels familiars, els fèretres d'algunes víctimes de procedència espanyola seran traslladats a altres destins", ha informat Lufthansa.

La repatriació de les víctimes als seus països d'origen continuarà durant les pròximes setmanes i s'espera que el procés es completi a final de juny, ha explicat la companyia, que es manté "en constant contacte" amb els familiars per organitzar els trasllats, "d'acord als seus desitjos".

La major part de les víctimes de l'accident de l'avió de Germanwings van ser alemanyes, 72 persones, i espanyoles, 51 persones.

El copilot de l'avió, Andreas Lubitz, va estavellar deliberadament l'avió, que cobria la ruta Barcelona-Düsseldorf, amb 149 persones més a bord, segons els resultats de la investigació.

Les restes mortals han estat sotmesos a un procés d'identificació abans de ser lliurades als familiars.