Els gihadistes del grup Estat Islàmic (EI) es van retirar ahir d'una important localitat a la província nord oriental d'Al Raqa, el seu bastió a Síria i fronterera amb Turquia, després de romandre tancats dos dies pels milicians kurds. Segons l'Observatori Siri de Drets Humans, les milícies kurdes síries Unitats de Protecció del Poble, ajudades per avions de la coalició internacional i brigades rebels, van entrar a la població de Suluk.

Els combatents kurds van començar a desactivar els artefactes explosius col·locats a diferents punts de la localitat pels gihadistes. Les Unitats de Protecció del Poble van aconseguir ahir entrar al sector oriental de Suluk, però van haver de retrocedir pel gran nombre de bombes i mines.

Amb aquesta conquesta, les forces kurdes van ampliar les zones sota el seu control des del sud-est de la localitat del Tem Temr, al sud-oest de la zona de Ras al Ain, i fins a cinc quilòmetres al sud-est de la ciutat de Tel Abiad.

El ràpid avançament kurd va ser cobert amb un intens bombardeig dels avions de la coalició internacional, i va coincidir amb el desplaçament de centenars de famílies a Al Raqa.