Les autoritats d'Indonèsia van evacuar més més de 3.000 persones a l'oest del país com a conseqüència de l'erupció d'un volcà a la muntanya Sinabung, que porta setmanes donant destacats indicis d'activitat. Ahir es van registrar almenys 28 allaus de cendra calenta a la muntanya Sinabung, segons va explicar el vulcanòleg del govern Gede Suantika, i això indica que la quantitat de lava que ha estat vessada continua creixent sense fre.

La majoria dels ciutadans van ser evacuats de tres pobles, va assenyalar Subur Tambun, responsable de l'agència local de gestió de desastres. Dissabte es va traslladar 99 famílies d'un poble quan la muntanya va fer una altra potent erupció, enviant cendres a fins a 3 quilòmetres de distància pels seus vessants del sud-est, va afegir Subur.

Les autoritats vigilen de prop la muntanya de 2.460 metres d'alçada, a l'illa de Sumatra, des del 2 de juny, quan es va elevar el seu nivell d'alerta al més alt de l'escala. Cal destacar que aquest volcà va romandre adormit més de 400 anys, però va despertar l'any 2010 amb intenses erupcions.

Els mitjans de comunicació desplaçats a la zona van assegurar que la lava llançada pel volcà arriba fins a tres quilòmetres de distància del cràter. La columna de fum i cendra és visible a gran distància i podria acabar afectant l'espai aeri. L'última localitat que ha estat desallotjada ha estat Sukanulu, situada a tres quilòmetres de distància del Sinabung. A l'hora de tancar aquesta edició no s'havia informat de ferits ni de grans danys materials.

Alta activitat volcànica

En tot cas, els investigadors van confirmar que l'activitat volcànica segueix sent molt alta a la zona. La muntanya Sinabung és un dels 130 volcans que romanen actius a indonèsia.