La direcció d'UPyD va assegurar que la investigació que es va fer dels correus de l'exdiputat asturià Ignacio Prendes, ara a Ciutadans, es va fer amb un compte corporatiu ja tancat, complint amb la legalitat, i el que van descobrir va ser una "trama" per boicotejar la presència electoral de la formació.

Els responsables d'Organització, Juan Luis Fabo, i Institucions, Ramón Marcos, van comparèixer en una roda de premsa a la seu d'UPyD en la qual van respondre a la denúncia presentada per la diputada Irene Lozano davant la Comissió de Garanties contra tota la direcció per violar el seu correu personal i en què sol·licita també la suspensió de les seves funcions.

Van evitar en tot moment referir-se de manera expressa a Lozano o als altres tres signants de la denúncia (la regidora de Segòvia Luciana Miguel; Félix Ortiz, integrant de la comissió de Garanties, i Rodrigo Tena, exmembre de la direcció) i només van al·ludir a Prendes per justificar el rastreig.

Segons va explicar Fabo, l'empresa Forest Digital va accedir a aquesta correspondència -un total de quinze correus electrònics, segons Lozano-, amb "supervisió notarial", i va obtenir diverses dades "inequívoques i alarmants". Dades que apuntaven que Prendes i altres dirigents estaven treballant per a un altre partit -Ciutadans- amb la finalitat de "dificultar" que UPyD presentés llistes en les eleccions municipals i autonòmiques del 24 de maig. El punt de partida d'aquesta investigació va ser el descobriment, l'abril passat, que la secretària personal de Prendes, María José Fernández Calvo, era la representant legal de C's davant la Junta Electoral.