El president del Govern, Mariano Rajoy, ha promès avui que l'Executiu defensarà la legalitat i l'ordre constitucional a Catalunya davant la "irresponsabilitat i contumàcia en l'error difícils de superar" que està demostrant els mandataris catalans i el president de la Generalitat, Artur Mas.

Rajoy, en el seu discurs davant el Comitè Executiu Nacional del PP, ha fixat les eleccions catalanes entre els principals reptes dels pròxims mesos, si bé ha deixat clar que si finalment es convoquen per al 27 de setembre seran només unes eleccions autonòmiques i "res més".

"Això és el que diu la llei i la llei l'hem de complir tots", ha recalcat el cap de l'Executiu, qui ha promès que, si algú pretén incomplir la legalitat després d'aquests comicis, en particular vulnerar la sobirania nacional, el Govern vetllarà pel seu compliment com ha fet fins ara.

Rajoy ha opinat que les últimes actuacions dels dirigents catalans són d'"una irresponsabilitat i contumàcia en l'error difícilment superables", doncs "fracturen i divideixen a la societat catalana, fins i tot a la pròpia coalició de govern, generen incertesa i inestabilitat, perjudiquen la recuperació, neguen la pluralitat de la societat catalana i no condueixen a cap part".

El PP -ha afegit- estarà "sempre en defensa de la legalitat, amb moderació i concòrdia, però en defensa de l'ordre constitucional".