Almenys tres persones van morir i 34 més van resultar ferides, sis d'elles d'extrema gravetat, després de la incursió d'un tot terreny a gran velocitat en una zona de vianants de la ciutat austríaca de Graz, segons va confirmar en una roda de premsa el governador regional, Hermann Schützenhöfer. Entre les víctimes mortals hi hauria un nen petit, segons va informar el diari local Kleine Zeitung.

El conductor detingut, segons el diari, és un jove austríac de 26 anys amb arrels bosnianes que té "problemes psíquics", d'acord amb el portaveu policial Josef Klamminger, que va descartar qualsevol sospita d'atemptat terrorista o motivació extremista després d'aquest succés. Casat i amb dos fills, l'home no sembla tenir relació amb cap de les víctimes.

L'agressor va iniciar la cursa mortal cap a un quart d'una del migdia i va circular durant cinc minuts pels carrers del centre de Graz en un tot terreny verd fosc a 100km/h. Durant el trajecte va pujar a voreres, va passar per sobre de terrasses i va xocar contra edificis mentre els vianants l'inten?taven esquivar. Testimonis citats per la premsa local van explicar que, quan l'agressor final?ment va baixar del vehicle, ho va fer empunyant un ganivet amb el qual va apunyalar una persona, que va ser traslladada a un hospital.

Mentre la policia investiga amb més detall els fets, l'alcalde de la localitat, Siegfried Nagl, que casualment va ser testimoni presencial del succés, va descriure la dramàtica escena en la qual veia com el cotxe s'emportava diverses persones per davant sense aturar-se.

"El conductor ha atropellat deliberadament els vianants, jo mateix he vist com atropellava una dona", va explicar el batlle al diari Kleine Zeitung.

El succés es va produir en una zona de vianants del centre molt transitada i amb diverses cafeteries i comerços.

La gent cridava i corria a refugiar-se en les botigues", van detallar alguns testimonis dels fets, que van descriure el so de la furgoneta atropellant les cadires de les terrasses com si fos un tiroteig. Fins al lloc de l'atropellament massiu s'hi van desplaçar quatre helicòpters i seixanta ambulàncies. "Hem mobilitzat tots els recursos de la zona", va declarar August Bäck a l'agència de notícies APA.