El líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha sigut proclamat aquest diumenge pel comitè federal candidat del partit a la presidència del govern espanyol en un acte amb dirigents i simpatitzants al teatre Circo Price de Madrid. Ho ha fet amb una gran bandera espanyola al darrera i ha anunciat els dos "desafiaments" que es compromet a "eradicar": L'atur i la corrupció. Sànchez també s'ha referit a les relacions entre Catalunya i Espanya tot assegurant que "no és acceptable que dos governs democràtics hagin viscut durant gairebé quatre anys d'esquena un amb l'altre". En aquest sentit, ha anunciat que si guanya les eleccions construirà "Una Espanya federal" i també una "Espanya laica".

En el seu discurs de proclamació, titulat "El cambio que une", el secretari general del PSOE ha posat sobre la taula els dos problemes que "s'emporten les nostres forces i minen la nostra moral social", l'atur i la corrupció. Ha argumentat que si hi ha aquestes xifres tan altes d'atur és perquè l'ocupació se sustenta sobre "sectors molt vulnerables" i per l'"escassa productivitat" i "baixa competitivitat". Ha defensat una reforma econòmica que aposti per "la ciència, la innovació, la cultura i l'educació".

Pel que fa a la corrupció, el líder del PSOE ha assegurat que ell és un "polític net" i per això en cas que governi castigarà "amb contundència" la corrupció.

En el seu discurs Sànchez també s'ha referit a les relacions entre Catalunya i Espanya. Ha considerat "inacceptable" que els dos governs visquin d'esquena "calculant els rèdits del conflicte, sense comprendre la ruïna col·lectiva a què ens porten els seus càlculs". Per donar-hi resposta Sánchez ha promès construir una Espanya federal".