El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, serà proclamat avui candidat a les eleccions generals, sense necessitat de celebrar primàries, envoltat de la plana major del partit per posar en relleu la unitat dels socialistes davant l'objectiu de tornar al Govern.

Després de mesos d'incertesa sobre la competència interna per aspirar a La Moncloa, Sánchez rebrà la benedicció com a cap de cartell en un acte en què definirà el projecte polític amb el qual vol governar el país.

Està prevista l'assistència dels quatre exsecretaris generals del PSOE, Felipe González, Joaquín Almunia, José Luis Rodríguez Zapatero i Alfredo Pérez Rubalcaba, dels "barons" del partit, entre ells, l'andalusa Susana Díaz, i de representants de col·lectius socials i del món de la cultura.

L'esdeveniment s'ha programat al Teatre Circo Price de Madrid, on primer hi haurà la reunió extraordinària del Comitè Federal, en la qual es ratificarà oficialment la candidatura de Sánchez, i a continuació, l'acte en què exposarà el seu full de ruta cap al Govern.

El PSOE ha optat pel Circo Price, en comptes de per la seu de Ferraz, perquè pretén que la posada en escena sigui trencadora i allunyada del míting tradicional, amb l'objectiu de realçar el nou temps que representa Sánchez.

El secretari general serà introduït pel president asturià en funcions, Javier Fernández, que, als seus 67 anys, representa l'exoeriència i la baula amb la nova generació que ha irromput al capdavant del partit sota el lideratge de Sánchez.

Després dels discursos que va pronunciar en la seva designació com a secretari general al juliol i en el debat de l'estat de la nació de febrer, Sánchez vol que el d'avui sigui "memorable" perquè d'aquí a uns mesos es recordi com el que va establir les bases del seu projecte de govern.

"Hi ha moments en què saps que estàs essent part de la història", diu el lema amb el qual el PSOE ha publicitat l'acte, al qual s'espera que acudeixin unes 2.000 persones. Sánchez remarcarà que els socialistes encarnen "el canvi segur" a Espanya i que "no hi ha altra alternativa, ni a la dreta, ni a l'esquerra" que no sigui la que ell abandera.