En un demolidor escrit registrat a la Delegació del Govern d'Andalusia, 56 dels 87 funcionaris d'interior de la presó d'Alcalà de Guadaíra carreguen contra la directora del centre, Isabel Cabello, per segons ells mentir reiteradament quan va negar la setmana passada els privilegis d'Isabel Pantoja divulgats pel diari El?Mundo. «El malestar és generalitzat a la plantilla per pretendre la senyora directora que tractem la interna Isabel Pantoja Martín com si fos una hoste al seu hotel particular, i voler tractar nosaltres com el que és: una interna, evidentment amb les seves particularitats, però una interna més, subjecta a les normes», establia el comunicat.

El mateix afegia, amb tota la intenció, que «menteix quan diu que les queixes li arriben únicament de dues funcionàries malintencionades, ja que en les reunions diàries d'encarregats de departament amb la sotsdirectora de tractament sobre el funcionament del centre, en diverses ocasions ha sortit la problemàtica que suscita l'esmentada interna», tot referint-se a «la gravetat de la situació pel malestar existent tant entre funcionaris com entre internes», i que després d'això «la directora va ordenar suspendre les reunions».

«La directora ha menyspreat la tasca dels funcionaris i ha privat la resta d'internes de les solucions que allà s'acordaven. Les funcionàries referides s'han vist perseguides i desprestigiades des que es van atrevir a no mirar cap a un altre costat, a deixar constància per escrit del tracte de favor que rep la interna Isabel Pantoja Martín», afegia el document.

«Mai hem volgut aparèixer als mitjans ni aprofitar l'interès mediàtic que desperta la interna, ni molt menys perjudicar en el normal compliment de la seva condemna. Només pretenem realitzar la nostra feina amb dignitat i sense servilisme, i que se'ns respecti com a professionals que som. No volem entrar a analitzar altres actuacions de l'equip directiu respecte a la interna Pantoja Martín, de les que hem estat testimonis nombrosos funcionaris i en què hi ha una varietat de situacions que van d'allò esperpèntic a allò insolidari respecte aaltres internes», deixava clar el comunicat.