La presidenta del Consell Nacional Electoral (CNE) de Veneçuela, Tibisay Lucena, va anunciar que les eleccions parlamentàries al país se celebraran el proper 6 de desembre. La campanya electoral començarà el 13 de novembre i conclourà la nit del 3 desembre, va assenyalar Lucena.

La data de la celebració dels comicis que renovaran la totalitat dels 165 escons de l'unicameral Assemblea Nacional (AN), actualment amb majoria de 99 diputats chavistes, havia generat múltiples especulacions en les últimes setmanes i l'oposició dubtava fins i tot de la possibilitat de que es convoquessin aquest any, com estava previst.

L'anunci de la cita electoral era també una de les principals reivindicacions de la vaga de fam que va començar fa 29 dies l'opositor empresonat Leopoldo López i que va ser seguida per diversos militants del seu partit.

«Mai s'han donay senyals que no hi hagués un procés electoral aquest any», va voler destacar la presidenta del CNE, i va condemnar que, malgrat això, l'oposició emprengués el que va titllar de «campanya de desprestigi tremendista».