El secretari general d'Institucions Penitenciàries, Ángel Yuste, ha ordenat una investigació reservada per comprovar si són certes les acusacions d'alguns sindicats de Presons que han denunciat tracte de favor a Isabel Pantoja a la presó d'Alcalá de Guadaira (Sevilla). Així ho va assegurar el ministre d'Interior, Jorge Fernández Díaz, que va destacar que el sistema penitenciari espanyol «té controls molt estrictes per impedir tractes de favor a ningú».

Després de les denúncies dels sindicats, va afegir el ministre, es va sol·licitar un informe a la directora de la presó d'Alcalá de Guadaira i ara Yuste ha ordenat una investigació reservada que s'està duent a terme per la inspecció penitenciària.

Quan es coneguin les conclusions, es donaran a conèixer, va assenyalar el ministre, que no va voler entrar en més detalls perquè la investigació s'ha de fer amb «independència, imparcialitat i sense cap tipus de pressió».

Els 56 funcionaris de la presó d'Alcalá de Guadaira que han denunciat, amb els seus noms i cognoms, els privilegis de la cantant començaran a declarar avui davant tres inspectors enviats per Institucions Penitenciàries per investigar els fets. Els inspectors es van personar ahir al matí al lloc.

Hores després que la directoa de la presó, Isabel Cabello, negués els fets taxativament, i fins i tot emplacés els funcionaris a queixar-se públicament si ella estava mentint, el sindicat Acaip, fins a aquest moment no majoritari a Alcalá de Guadaira, guanyava les eleccions sindicals amb més del doble de vots (27) que la següent opció, CSIF (12).

I dilluns va saltar la notícia definitiva: 56 funcionaris signaven un explosiu document contra Cabello, acusant-la directament de mentir i de complimentar Pantoja amb tota mena de privilegis. La successió dels fets va acabar ahir matí, quan Institucions Penitenciàries anunciava, per boca de Fernández Díaz, que s'obria una investigació per aclarir els fets. Aquestes indagacions comencen avui amb la declaració per torns dels 56 funcionaris.