El secretari general de Podem, Pablo Iglesias, li va confirmar al candidat a la Presidència d'IU, Alberto Garzón, que no arribaran a acords perquè les dues formacions concorrin juntes a les generals, tot i que manté la mà estesa a que ell o altres persones s'incorporin al seu projecte.

Iglesias i Garzón es van reunir per primer cop per contrastar les seves visions sobre la unitat popular, punt en el qual van constatar les seves discrepàncies, encara que tots dos consideren positiu que s'hagi obert una via de diàleg entre formacions polítiques que persegueixen el mateix objectiu de «canvi». Al líder de Podem li «encantaria comptar amb gent com Alberto» Garzón, però no opina el mateix respecte altres sectors d'IU i descarta completament un acord amb la coalició per als propers comicis generals.

Per altra banda, Podem va fer passos importants per facilitar que el PSOE governi a la Comunitat Valenciana, Extremadura, Castella-la Manxa i Aragó. Podem donarà avui el seu «suport crític» a l'elecció del socialista Ximo Puig com a president de la Generalitat Valenciana després de signar amb el PSPV-PSOE i Compromís un annex a l'acord del programa de govern del nou Executiu, que crea una comissió de seguiment.

A més, el 44,19% dels militants de Podem a Extremadura va aprovar facilitar la investidura del candidat socialista, Guillermo Fernández Vara, com a president del Govern regional. Més suport va aconseguir el futur president de Castella-la Manxa, Emiliano García Page, dels militants de Podem, ja que el 96,3% va ratificar l'acord per facilitar la seva investidura.

Una mica més lluny es troba el pacte a Aragó, tot i que els líders del PSOE i de Podem, Javier Lambán i Pablo Echenique, van acordar, davant el punt mort en el qual estaven les negociacions per a la investidura, redactar de manera conjunta un document en lloc de intercanviar textos com fins ara.

El president en funcions de la Junta de Castella i Lleó, Juan Vicente Herrera, va anunciar que serà el candidat del seu partit a la sessió d'investidura, pel que seguirà en el càrrec després de signar amb Ciutadans un acord pel qual aquesta formació es compromet a abstenir-se en l'elecció. Paral·lelament, la candidata del PP Cristina Cifuentes va ser investida presidenta de la Comunitat de Madrid gràcies al suport de C's.